Kunst studeren in Gent

In Gent heb je het conservatorium voor de kunst. Deze school bied een unieke mix van docenten,kunstenaars,ontwerpers en theoretici. Kunst bestaat uit meer dan alleen een plaatje. Een plaatje verteld namelijk een verhaal en dit verhaal heeft 2 kanten. De ontwerper heeft zijn verhaal en dan heb je ook nog de beleving van bezoekers.

Master of art visuele kunsten

Omdat je naar internationale school gaat zul je regelmatig Engelse gast colleges hebben. Het is dus belangrijk dat je meertalig de opleiding kunt volgen. Deze opleiding bestaat in totaal slechts uit 60 uur. Je leert vooral de kunsten van bijvoorbeeld video’s. Maar het is niet alleen het bewerken van een video wat je kunt. Daarnaast leer je ook de regie kant van het vak. De doelstelling van de opleiding is namelijk dat je multi inzetbaar bent in de audio visuele wereld.

MOA Muziek

Muziek is ook een kunst die veel mensen over het hoofd zien. In deze master opleiding leer je niet alleen muziek kennis op te bouwen maar nog veel meer. Het is belangrijk dat je elke stijl van muziek kunt uitoefenen. Je leert naast het componeren ook het produceren van muziek. Maar vooral de basis kennis en het zelf kunnen spelen van verschillende stijlen muziek staat tijdens deze opleiding centraal. Ook worden je zang kwaliteiten op de proef gesteld!

Master of arts beeldende kunst

Tijdens de opleiding van beeldende kunst leer je alles over wat een beeld heeft en wat het doet. Je krijgt onder andere ook een fotografie cursus omdat dit jouw leert hoe je het design goed in kaart brengt. Maar ook leer je met verschillende textiele mode te ontwerpen. Voor je een ontwerp gaat maken moet je dit natuurlijk op papier hebben. Vanaf de 21e eeuw word dit voortaan veelal met de computer gedaan. Daarom leer je ook grafisch vormgeven zodat je er al een goed beeld bij hebt wat het gaat worden. Kortom teveel om in 1 pagina samen te vatten. Bekijk de site van Gent of een van de universiteiten die er zijn om meer over de inhoud te weten te komen.