Studeren in Leuven

Leuven staat vooral bij de Hollanders bekend als de plek om te gaan studeren in de geneeskunde. Dit scheelt niet alleen behoorlijk wat geld maar volgens de leerlingen leren ze hier veel meer dan in Nederland. Ook de wetenschap heeft een hoge internationale waardering in Leuven.

De opleiding geneeskunde

De basis opleiding geneeskunde bestaat uit de basisvaardigheden voor een verpleegkundige of een arts. Je leert zowel fysiek als psychisch mensen te kunnen helpen. Afwijkingen in het lichaam is een van de basis vaardigheden die je moet kunnen als verpleegkundige. Er zijn meer hoorcolleges dan werk colleges in deze opleiding. Dat betekend dus dat je meer moet luisteren dan dat je in de praktijk zal leren. Maar daar is de opleiding ook voor bedoeld. Wanneer je dit succesvol hebt afgerond kun je ook nog een bachelor doen in diverse vakken. Wil je nog meer leren of onderzoeken dan kun je uiteindelijk tot master doorstromen. Met een master ga je veel dieper in op de pathologieen. De opleidingen zijn veel les maar uiteindelijk heb je wel minder jaren nodig om af te studeren. Dit varieert van 2 – 10 jaar.

Wetenschappen studeren

Vooral de biomedische opleiding is in Leuven populair. Je kunt hier onder andere leren over het ontstaan van de mens tot de nieuwste technieken op het gebied van stamcellen. Tijdens deze opleiding zul je beginnen met vakken zoals scheikunde, biologie, biofysica en wiskunde. In de opeenvolgende jaren ga je een bepaald specialisme kiezen. Vakken die dan voor kunnen komen zijn bijvoorbeeld celbiologie, anatomie genetica en meer. Ook zul je een onderzoek gaan doen in een van de specialismes. Je leert dus niet alleen de theorie maar ook het verwerken van de juiste gegevens. Hiermee doe je zowel theoretische ervaring als praktijk ervaring mee op.

Internationaal leren

Omdat je deelneemt aan een internationaal lesprogramma zul je ook veel Engelstalige gast colleges krijgen. Dus Engels moet je wel kennen. Vooral als je tijdens je studie ook nog eens in het buitenland stage wilt gaan lopen. De campus beschikt over een uitgebreide fysieke en digitale collectie met de meeste onderzoeken. Omdat dit onderwerp heel breed is raden wij je aan om online hogescholen en universiteiten met elkaar te vergelijken.